Sommeren er slut, og efteråret er over os. Med efterårets kommen betyder det også, at julen er kommet et skidt nærmere. Selvom det ikke er lang tid siden, at vi skulle tænke på, hvordan sommerferien skulle afholdes, er det nu ved at være tid til at overveje hvordan firmajulefrokosten skal afholdes.
Dyrere julefrokoster er en stigende tendens
Der har været en tendens til at firmaer er begyndt at være villige til at betale mere for festerne til deres ansatte over de senere år. En god fest er en måde at vise påskønnelse til sine medarbejdere, og da det går rigtig godt i mange danske virksomheder, er der gode grunde til at vise påskønnelse. Grunk Event der er arrangør af firmajulefrokoster i eksklusive rammer som eksempelvis D’anglerrre, Charlottehaven og lignende.
Der er dog naturligvis alligevel grænser for hvad virksomheder vil betale, men der er faktisk også grænser for hvad de MÅ betale, hvis ikke de ansatte skal blive gjort skattepligtige af udskejelserne, hvilket det nok er de færreste der er interesseret i.
Hvad er reglerne ?
Du kan naturligvis læse alt om reglerne på SKAT’s hjemmeside, men her er et uddrag, og en forklaring på, hvorfor det godt kan være lidt svært at finde rundt i. Der er meget klare regler for hvor store julegaver man må give til sine ansatte, før de bliver beskattet af værdien, men sådan er det ikke med en firmajulefrokost. Der findes rent faktisk ikke et loft for hvad en arbejdsgiver må give for en fest til sine ansatte. Det hedder sig dog, at det skal være inden for rimelighedens grænse.
Man må eksempelvis godt tilbyde overnatning i forbindelse med julefrokosten, men hvis man begynder at have weekendarrangementer og flere overnatninger, er det ikke sikkert, at SKAT er enige i at det er inden form rimeligheden. Man kan altid tage kontakt til SKAT inden, og sikrer sig på, at det holder.
Det er nemlig langt fra alle ansatte, der vil sætte stor pris på, at blive beskattet af en fest, i hvert fald ikke medmindre at de er informeret om dette på forhånd.